Behöver du tänka på något speciellt när du vill laga mat utomhus över eld?
Att laga mat över öppen eld är mer än bara matlagning, det är en upplevelse som engagerar alla sinnen. Elden sprakar, dofterna blandas med barrskog och rök, och maten.. ja, den smakar helt enkelt bättre ute.
Det är som om naturen kryddar rätterna med något extra. Fågelsång i bakgrunden, ett svagt vinddrag och lukten av rök som sätter sig i både kläder och minnen. Varje tugga bär med sig mer än bara smak, den bär en känsla.
Gjutjärn är som gjort för det här. Det tål höga temperaturer, håller värmen jämnt, och det ger maten en yta och karaktär du inte får på något annat sätt. Men här är några saker att tänka på när du lagar mat med gjutjärn ute:

1. Låt järnet bli riktigt varmt, men inte för snabbt!
Placera pannan eller stekbordet på glödbädden snarare än direkt i lågan. Gjutjärn gillar jämn värme. Tar du det lugnt i början, slipper du risken att maten bränner fast.
2. Ta hand om stekpannan även utomhus
Efter matlagningen, häll på lite vatten och låt resterna koka av, torka av, torka torrt och smörj in med lite olja. Det tar bara en minut. Våra produkter är byggda för att hålla i generationer men de gillar omtanke.
3. Tänk på säkerheten
Ha alltid något att lyfta med, t.ex. grillhandskar eller tång. Gjutjärn blir hett – på riktigt. Och ställ aldrig varm panna direkt på något som inte tål värme.
4. Njut av stunden
Det viktigaste? Att ta in hela upplevelsen. Mat lagad över eld smakar mer, känns mer och samlar människor. Det är doften av naturen, smaken av eld och känslan av att tiden får stå still. NJUT!