Lursta designar tävlingsfat för norskt stjärnskott
För att förse det norska stjärnskottet Eli Anne Sundset med de bästa möjliga förutsättnigar inför Norges upplaga av Årets Kock har Lursta spenderat tid i Trondheim och arbetat nära Eli Anne för att leverera ett tävlingsfat som linjerar hennes gastronomiska ambitioner och presenterar hennes idéer på ett slående vis.

Vindlande samtal om form, material och inpirationskällor reducerade under månaderna ned till ett koncentrerat fat som ramar in och bär upp Eli Annes rätter hela vägen till domarbordet. Lurstas formgivare John berättar "Att arbeta nära det kreativa djupet hos Eli Anne gjorde det enkelt att knyta an till hennes ambitioner och vi lyckades väva samman våra kreativa utlopp till något som stärkte hennes gastronomiska idéer".

Eli Anne Sundset kommer från Leksvik, Trøndelag och arbetar till vardags på Tollbua i Trondheim. 2023 vann hon Årets unga kock i Norge och under 2024 var hon del av teamet som tog Håvard Verkland till en tredjeplats i Bocuse d'Or Europe. Med sig in i tävlingen hade hon commis Ivar Follinglo Moe och coach Mette Beate Julius.