Ingredienser
Rabarber, cirka 500 g
Socker, 05, dl
Potatismjöl 2 msk
Rosepeppar 1 msk
Havregryn 1,5 dl
Dinkelmjöl, fullkorn 1,5 dl
Strösocker 0,5 dl
Smör 125 g
26/9/2025
Börja med att skära ner rabarbern i lagom stora bitar.
Mortla rosépepparn i mortel Gravitas.
Blanda potatismjöl, socker och rosepeppar och massera in i rabarbern.
Låt vila medan du förbereder degen.

Blanda de torra ingredienserna och arbeta sedan in smöret.
Knyckla ihop ett bakplåtspapper och veckla ut och lägg på stekbordet.
Bottna med rabarberna och fördela smuldegen ovanpå.
Fördela lite färska hallon över degen.

Baka på 200 grader i cirka 20 minuter.
Ta ut och fördela resterande hallon, pudra med florsocker och dekorera gärna med salviablommor och körvelblad.
Joel Lindqvist